Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2016 11:34

Рада прийняла закон на підтримку добровольців АТО

Верховна Рада прирівняла пенсії з інвалідності добровольців АТО до рівня військовослужбовців.

За зміни до закону про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб проголосували 264 депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У пам'ять тих, хто врятував Україну" – на місці багатоповерхівки розбили сквер

"У травні 14-го року разом із багатьма моїми побратимами я пішов на цю війну добровольцем. Пам'ятаю всіх, хто загинув, хто залишився інвалідами. Хочу нагадати, що багато хто з вас зараз гарно набувається у цьому залі, повернувшись задницями до трибуни. І живете дехто з вас не в рабстві, завдячуючи саме цим хлопцям", - заявив перед голосуванням колегам депутат із "Народного фронту" Юрій Тимошенко.

 
"Серед тих, хто втратив здоров'я і став інвалідом, а також серед загиблих є особи, у яких передбаченого законом стажу для призначення їм пенсії з інвалідності, а родинам загиблих – пенсії із втрати годувальника, недостатньо. З огляду на це, такі особи з інвалідністю, а також родини загиблих, взагалі не отримують підтримки від держави", - йдеться у пояснювальній записці.

Закон передбачає встановлення соціально-правових гарантій для осіб та членів їх сімей, які поклали своє життя і здоров'я за добробут та територіальну цілісність України.

Зміни до закону стосуватимуться 2 тис. осіб. З бюджету необхідно виділяти додатково 3,8 млн грн на місяць, вказують автори документа.

Тим часом на Донбасі бойовики продовжують гатити зі 152-мм артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Рада прийняла закон на підтримку добровольців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути