понеділок, 25 вересня 2017 12:46

Рада поставила новий антирекорд

Рада поставила новий антирекорд
353 народні депутати пропустили половину і більше голосувань у вересні. Фото: УНІАН

Народні депутати продемонстрували рекордно низькі показники участі в голосуваннях у вересні, повідомляють у Комітеті виборців України.

У середньому один нардеп взяв участь у чверті, 25%, голосувань за місяць, що є найнижчим показником за 2017 рік. Для порівняння: у липні один депутат брав участь у середньому в 48% голосувань Ради, червні – 55%, травні – 49%, квітні – 45%, березні – 54%, лютому – 51%, січні – 50%.

У вересні регулярно голосували (більше, ніж у половині випадків) лише 60-80 депутатів. Так, 22 вересня в парламенті активно голосували 52 нардепи, 21 вересня – 85, 20 вересня - 80, 19 вересня – 87, 8 вересня – 62, 7 вересня – 99, 5 вересня – 134 із 422.

Загалом 353 народні депутати пропустили половину і більше голосувань у вересні (тобто, не натискали "за", "проти" чи "утримався"). Із них 46 депутатів пропустили понад 90% голосувань. Вони або були відсутні на робочому місці, або свідомо не голосували.

У ВР також є 19 депутатів, які не проголосували жодного разу за місяць. Із них шестеро із групи "Відродження" – Барвіненко, Бондар, Пресман, Кацуба, Писаренко, Шкіря, шестеро позафракційних - Жеваго, Мураєв, Клюєв, Константіновський, Онищенко, Ярош, п'ять членів "Опоблоку" – Ларін, Шенцев, Звягільський, Бакулін, Рабінович, двоє з БПП - Кривохатько і Чепинога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкішні Mercedes і поліція на прогнилому "Богдані" - ЗМІ привідкрили завісу бенкету Порошенка

У вересні відбулися 933 голосування, 856 із яких стосувалися правок до законопроекту №6232 щодо судової реформи.

Зараз ви читаєте новину «Рада поставила новий антирекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути