Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2012 18:52

Рада поповниться "тушками" після розподілу комітетів?

Рада поповниться "тушками" після розподілу комітетів?
Володимир Фесенко: в Раді може бути вільний режим голосування. Фото: uainfo.censor.net.ua

Парламентська більшість може поповнитися новими "тушками" за результатами розподілу комітетів, вважає директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Я не виключаю, що після розподілу парламентських комітетів може з'явитися пара-трійка невдоволених тим, що їм щось пообіцяли, але не дали. І тому вони можуть продемонструвати демарш і вийти зі своїх фракцій", - сказав Фесенко на прес-конференції в середу в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція вимагатиме кримінальної відповідальності за голосування чужими картками

За його словами, ситуація з Верховною Радою 7-го скликання буде дуже нестабільною і в перспективі буде мати багато конфліктних тем.

У той же час, на думку експерта, частина депутатів-бізнесменів і у фракції "Батьківщина", і у фракції "УДАР" можуть стати потенційними претендентами на входження в більшість.

"Але тут питання: чи захочуть вони самі перейти на іншу сторону, або буде нужда в "тушках". Я думаю, що великої потреби в "тушках" поки не буде", - зазначив Фесенко.

За словами експерта, може з'явитися необхідність у додаткових голосах, оскільки за деякі економічні питання відмовитися голосувати можуть комуністи, і тоді "тушки" будуть потрібні для Партії регіонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто стане наступними "тушками" у ВР: 9 претендентів

"Але формальне "тушкування", перехід у фракцію Партії регіонів може привести до нового конфлікту ... Я не виключаю, що можуть бути таємні кулуарні домовленості і може виникнути така ситуація, що в результаті домовленостей може з'явитися вільний режим голосування - нікому не потрібно виходити з опозиційних фракцій, всі залишаються, але режим вільного голосування. І в рамках такого голосування депутати можуть епізодично проголосувати за деякі урядові або пропрезидентські законопроекти", - сказав він.

Фесенко також зазначив, що у Партії регіонів поки немає необхідності в формуванні конституційної більшості, однак він не виключив такого формування в перспективі.

"Зараз абсолютно очевидно, що немає навіть простої більшості. Конституційної більшості і близько немає. Але якщо виникне серйозна вагома потреба в формуванні такої конституційної більшості, це будуть робити ... А от коли буде потреба, над цим працюватимуть цілеспрямовано. Швидше за все - восени ", - прогнозує політолог.

Зараз ви читаєте новину «Рада поповниться "тушками" після розподілу комітетів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути