четвер, 16 січня 2020 11:50

Рада підтримала закон про легалізацію грального бізнесу

Рада підтримала закон про легалізацію грального бізнесу
Зали гральних автоматів дозволяють виключно в готелях. Фото: Главком

Верховна Рада у першому повторному читанні та за основу прийняла законопроєкт "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор".

"За" проголосували 260 нардепів. Закон передбачає комплексне регулювання ринку азартних ігор в Україні. Забороняє розміщувати гральні автомати та букмекерські пункти в окремих будівлях. Зали гральних автоматів дозволяються виключно в готелях, передає "РБК-Україна".

Також закон запроваджує диференційовану плату за ліцензію. Вона залежить від виду діяльності, розташування грального закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні не залишилося працюючих ігрових закладів – радник Авакова

Запроваджуються обмеження для діяльності операторів, які не зареєстровані в Україні та не мають відповідної ліценції. Вік гравців збільшили з 18 до 21 року.

Крім того, встановлюються обмеження реклами азартних ігор.

Регулювання у сфері азартних ігор здійснює орган, підпорядкований Кабміну, – Комісія з розвитку та регулювання азартних ігор. Вона ліцензуватиме організаторів азартних ігор, вестиме відповідні реєстри, встановлюватиме вимоги щодо сертифікації грального обладнання.

19 грудня 2019-го на засіданні Верховної Ради депутати не підтримали легалізації грального бізнесу. Відповідний закон відправили на доопрацювання. Президент Володимир Зеленський різко відреагував на провал легалізації грального бізнесу. Оголосив про закриття всіх гральних залів.

Зараз ви читаєте новину «Рада підтримала закон про легалізацію грального бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути