четвер, 26 грудня 2019 04:37

В Україні не залишилось працюючих ігрових закладів - радник Авакова

В Україні не залишилось працюючих ігрових закладів - радник Авакова
В поліції повідомили, що закрили всі ігрові заклади в Україні. Фото: Сегодня

В Україні закрили всі гральні заклади.

Всього в країні закрили 5,3 тис. таких закладів, конфіскували близько 4,5 тис. одиниць обладнання приблизно на 51 млн грн і відкрили 250 кримінальних проваджень за фактом заняття гральним бізнесом, в ефірі "Громадського радіо" повідомив голова громадської ради при МВС України , радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко.

"Їх вже немає. Всі заклади закриті. А якщо виявиться, що десь такий заклад працює, я просив би повідомляти в поліцію, щоб він перестав працювати в той же момент", - сказав Мартиненко.

На питання, чому тільки зараз активізувалася боротьба з гральними закладами, Мартиненко сказав: "До останнього часу в Україні діяла постанова уряду, яка дозволяла займатися лотерейною діяльністю - продавали лотереї, електронні в тому числі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Зеленський не закривав гральні автомати раніше

"Після тих установок, які надійшли від президента, уряд скасував цю постанову, і тепер немає ніяких легальних підстав, щоб займатися такою діяльністю. Крім того, існує тонка грань між гральними закладами та установами, що поширюють лотереї, в тому числі електронні. Зараз в зв'язку з тим, що у нас був провалений закон про легалізацію грального бізнесу, правила не були встановлені. Відповідно, президент доручив уряду розібратися з ситуацією, яка є на ринку гральних закладів. Уряд скасував постанову, і відповідно, правоохоронці почали виконувати рішення уряду - установи почали закриватися", - додав він.

20 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що дав доручення Національній поліції України припинити функціонування всіх гральних закладів в Україні до 16.00 20 грудня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «В Україні не залишилось працюючих ігрових закладів - радник Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути