Ексклюзиви
четвер, 16 березня 2017 13:26

Рада підтримала єдиний реєстр військовозобов'язаних

Рада підтримала єдиний реєстр військовозобов'язаних
В реєстр перенесуть відомості з ЦВК, Держприкордонслужби, Міносвіти, міграційної та фіскальної служб.

Верховна Рада підтримала створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців.

У другому читанні і в цілому закон підтримали 236 народних депутатів, пише "Українська правда".

Державний реєстр буде єдиною автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою, де зберігатимуть інформацію про всіх військовозобов'язаних (призовників. - ред.).

Реєстр має допомогти веденню військового обліку; плануванню та виконанню заходів мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом; інформаційному забезпеченню осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями щодо військового обліку.

Реєстр міститиме персональні та службові дані військовозобов'язаних громадян України віком від 17 до 60 років, зокрема, відомості про дату виїзду за межі України та дату повернення на територію України.

Власником усієї інформації виступатиме Міністерство оборони, а розпорядником – Генеральний штаб.

Сюди перенесуть відомості з ЦВК, Держприкордонслужби, Міносвіти, міграційної та фіскальної служб. Також реєстр поповнять даними військовозобов'язаних (призовників. - ред.) із облікових карток та особових справ військкоматів.

"Батьківщина" та "Опозиційний блок" не дали своїх голосів за ухвалення вказаного закону. Одна з найголовніших претензій до документа – побоювання, що персональні дані військовозобов'язаних будуть недостатньо захищені та можуть потрапити до рук противника або інших зацікавлених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полторак кличе офіцерів запасу в армію

З початку російської агресії і бойових дій на Донбасі лави ЗСУ поповнили понад 100 тис. патріотів. Більшість із них нині перебуває в оперативному резерві ЗСУ першої черги.

Зараз ви читаєте новину «Рада підтримала єдиний реєстр військовозобов'язаних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути