вівторок, 16 жовтня 2012 17:27

Рада скасувала районні управління екології попри рекомендацію комітету

Рада скасувала районні управління екології попри рекомендацію комітету
Фото: mair.in.ua

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, у тому числі, на місцевому рівні.

Це відбулося не зважаючи на те, що голова комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Семинога зауважив, що комітет просить відхилити цей законопроект. Він просив зробити це ще в першому читанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Єнакієво в роки правління земляка стали вимирати прискореними темпами

"Підхід закладений у законопроекті, розбалансовує всю систему. Законопроектом ліквідовуються територіальні органи мінприроди, а їхні повноваження пропонується передати до місцевих адміністрацій. Комітет пропонує відхилити", - сказав Семинога.

"Я вперше за 14 років тут з подібним зустрівся. Комітет два десятка поправок врахував, але законопроект відхилив", - каже Адам Мартинюк.

"Нунсівець" Микола Катеринчук запропонував повернути законопроект на повторне читання.

"Я категорично проти, щоб була оптимізація повноважень", - сказав Катеринчук.

"Законопроект повністю розбалансований. Ми сьогодні скасували районні управління екології. Якщо дерево комусь на голову впаде, інспектора треба вести з області", - ще раз зауважив Семинога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Споживаючи воду з водогону, кияни ризикують отримати рак і гепатит

"У 1991 році в нас було 63 тисячі чиновників. Сьогодні їх більше 93 тисяч. Це хлібне місце для екологічної інспекції", - відволік його Мартинюк.

Проте, законопроект всерівно був проголосований. Ним запропоновано внести зміни до Кодексу України про надра, відповідно, до водного кодексу, законів про "Охорону навколишнього природного середовища", "Про червону книгу України", "Про охорону атмосферного повітря" та інші.

Поки депутати голосували закон, до гостьової ложі завели три десятки школярів.

Зараз ви читаєте новину «Рада скасувала районні управління екології попри рекомендацію комітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути