пʼятниця, 04 грудня 2009 11:14

Рада не змогла організувати звільнення Стельмаха

Рада не змогла організувати звільнення Стельмаха

Парламенту не вистачило голосів, щоб вимагати від Президента України внести до Верховної Ради подання на звільнення Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку України (НБУ). За те, щоб підтримати цей запит, проголосували 164 народних депутати при 150 необхідних, а за те, щоб направити запит главі держави - 150 народних депутатів при 226 необхідних.

Відповідний запит групи народних депутатів, у тому числі депутата від НУНС Юрія Кармазіна, зачитав головуючий на засіданні перший заступник Голови ВР Олександр Лавринович.

Запит стосується "необхідності невідкладного направлення Президентом України, який несе персональну відповідальність за збитки, завдані громадянам і банківській системі України, подання до Верховної Ради України на звільнення з посади голови НБУ Володимира Стельмаха".

Напередодні у Верховній Раді билло зареєстровано постанову (N5401) про звільнення Стельмаха з посади голови НБУ. Під проектом постанови про звільнення Стельмаха у зв"язку із закінченням терміну повноважень підписалися народні депутати Володимир Яворівський, Олег Ляшко (обидва БЮТ), Юрій Кармазін (НУНС) та Олександр Голуб (КПУ).

Нагадаємо, 16 грудня закінчується 5-річний термін перебування В. Стельмаха на посаді голови НБУ.

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «Рада не змогла організувати звільнення Стельмаха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути