вівторок, 13 квітня 2010 18:20

Рада не захотіла віддавати 50% надходжень від приватизації на виплати по внесках СРСР

Рада не захотіла віддавати 50% надходжень від приватизації на виплати по внесках СРСР

Верховна Рада вирішила доопрацювати законопроект N1017, що передбачає спрямування 50% надходжень від приватизації на виплати компенсацій зі знецінених внесків в колишньому Ощадбанку СРСР.

За направлення відповідного законопроекту на повторне перше читання проголосувало 349 депутатів.

Таке рішення Рада ухвалила після того, як ухвалення законопроекту в першому читанні не одержало достатньої кількості голосів ("за" проголосувало 208 при необхідних 226 депутатів).

Законопроект припускає також спрямування на виплати компенсацій зі знецінених внесків частину золотовалютних резервів Національного банку.

Крім того, документ містить норму про те, що за згодою вкладників компенсація може проводитися і в безготівковій формі, зокрема шляхом оплати житлово-комунальних послуг, придбання ліків, оплати встановлення телефону, навчання дітей і внуків вкладника.

Відповідні зміни автори законопроекту пропонують парламенту внести до закону "Про державні гарантії відшкодування заощаджень громадян України".

Автори відповідного законопроекту, народні депутати від фракції Комуністичної партії Петро Симоненко і Петро Цибенко внесли його на розгляд Ради в листопаді 2007 року.

Нагадаємо, у вересні 2009 Юлія Тимошенко заявляла, що Кабмін відновить виплати компенсацій зі знецінених внесків Ощадбанку СРСР з 1 січня 2010 року.

Постановою N1 від 9 січня 2008 Кабмін передбачив виплату в 2008 році компенсацій зі знецінених внесків на загальну суму 6 млрд. гривень, зокрема безпосередньо самим вкладникам - 5,76 млрд. гривень, а також спадкоємцям померлих вкладників - на суму 0,24 млрд. гривень.

У 2007 році Кабмін виділив Ощадбанку 640 млн. гривень для компенсації знецінених внесків і викупу держоблігацій 1990 року, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Рада не захотіла віддавати 50% надходжень від приватизації на виплати по внесках СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути