Ексклюзиви
середа, 18 травня 2011 11:11

Рада не захотіла підвищувати зарплати українцям

Рада не захотіла підвищувати зарплати українцям

Верховна Рада відмовилася рекомендувати Кабміну підвищувати прожитковий мінімум та мінімальну зарплату.

За включення до порядку денного відповідного проекту постанови, внесений "нунсівцем" В'ячеславом Кириленком проголосувало лише 163 депутати при мінімумі у 226 голосів.

Як зазначив представляючи постанову нардеп В'ячеслав Кириленко на сьогоднішній день за результатами моніторингу міністерства соціальної політики працюючі українці недоотримають близько 200 гривень.

У свою чергу, представник бюджетного комітету Ради "литвинівець" Валерій Баранов зазначив, що ухвалення постанови призведе до зростання видатків держбюджету. При цьому, за його словами відповідні компенсатори відсутні.

Водночас "литвинівець" зазначив, що найближчим часом відповідний урядовий законопроект буде внесено на розгляд депутатського корпусу.

Постановою передбачалося зобов'язати уряд невідкладно переглянути у бік збільшення розмір прожиткового мінімуму з урахуванням даних моніторингу прожиткового мінімуму за січень-березень 2011 року.

Крім того документ зобов'язує уряд упродовж двох тижнів після прийняття цієї постанови внести до Верховної Ради України законопроект про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2011 рік" в частині перегляду розміру прожиткового мінімуму на одну особу та для основних соціальних і демографічних груп населення та розміру мінімальної заробітної плати.



Зараз ви читаєте новину «Рада не захотіла підвищувати зарплати українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути