пʼятниця, 06 січня 2012 18:00

Рада не може писати грамотні закони, бо наповнена шоферами та охоронцями - Горинь

Рада не може писати грамотні закони, бо наповнена шоферами та охоронцями - Горинь

У сьогоднішніх умовах чесних виборів не може бути.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів Микола Горинь, один із братів-дисидентів та громадських діячів Горинів.

"У 90-му була серйозна комуністична система, КГБ працювало з усіма силовими структурами. Вибори виграли національно-патріотичні сили. На Львівщині з 24-х округів ні один комуніст не пройшов до Верховної Ради. Бо тоді ще не вміли фальсифікувати. Хоч усі комісії були створені комуністичною владою. У 1994 році вибори ще пройшли більш-менш нормально. А з кожним наступним роком вже включалися фальсифіковані технології. Ділки навчилися шукати шпарини у законодавстві, куди можна засунути руку і провести політичний ґешефт", - зазначив він.

Прикладом для влади має стати досвід Росії.

"Приклад Північної Африки і Росії показав, що все вічним не буває. Якщо у нас в Києві на Печерських пагорбах є хтось хоч трошки розсудливий, то має взяти це за приклад і подумати, що у нас все може закінчитися гірше", - відзначив Горинь.

Урядовці мали би прислуховуватися до еліти юридичної і наукової. Нинішній парламент частково наповнений шоферами, охоронцями, каже політик. Тому Верховна Рада сама не може сама писати грамотні закони.

"Добра ідея Кравчука — зробити Конституційну асамблею. Вже не той час, що кухарка може керувати державою. Сплав юристів, економістів міг би створити ту асамблею і запропонувала щось мудре для Верховної Ради. Мало того, ще би треба було встановити термін, протягом якого до Конституції не можна торкатися, щоб вона показала себе", - запропонував Горинь.

Зараз ви читаєте новину «Рада не може писати грамотні закони, бо наповнена шоферами та охоронцями - Горинь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути