середа, 11 лютого 2009 14:26

Рада нацбезпеки дала Тимошенко три завдання

Рада нацбезпеки дала Тимошенко три завдання

Кабінет міністрів зобов"язаний внести до Верховної Ради законопроект про внесення змін до державного бюджету на 2009 р. в частині покриття дефіциту фінансового балансу НАК "Нафтогаз України".

Про це на брифінгу заявив уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

За його словами, це передбачено рішенням, ухваленим 10 лютого на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

"Нафтогаз" близький до банкрутства

"За оцінками НАК, дефіцит бюджету НАК складає десятки мільярдів гривень", - сказав Соколовський. У зв"язку з цим, за його словами, рішення РНБО передбачає "три завдання для уряду, які необхідно виконати до 15 лютого, 1 березня і 1 квітня".

Уповноважений Президента роз"яснив, що це підготовка Кабміном плану балансу, фінансового плану і проекту змін до держбюджету в частині покриття фінансового балансу "Нафтогазу".

Соколовський наголосив також, що на даний момент "Нафтогаз" близький до банкрутства. "Загроза у найближчі місяці може виникнути дуже серйозна", - каже Соколовський.

Також він каже, що Україна не надсилала жодного звернення до країн щодо кредиту через офіційні дипломатичні канали.

"Ми маємо офіційну відповідь від МЗС, де стверджується, що жодних звернень до Російської Федерації через українські дипломатичні канали щодо отримання кредиту не було". – наголосив Соколовський.

"Така ж відповідь надійшла від Єврокомісії, і сьогодні - наскільки я знаю з Вашингтона", - сказав він.

Росії в списку потенційних кредиторів не було

Водночас Соколовський підтвердив, що восени минулого року МЗС опрацьовувало питання можливостей отримання іноземних грошових запозичень, і список потенційних кредиторів складався приблизно з 20 країн світу, "однак Росії в цьому списку не було".

"Очевидно, що про російські кредити для України йшлося в спосіб, непередбачений практикою міжнародного співробітництва. Ці переговори не були погоджені з главою держави, що призводить до певних ризиків", – сказав Соколовський.

"У нас є всі підстави стверджувати, що ця позика може стати причиною відчуження української ГТС в перспективі, як це було в інших країнах", - додав він.

За матеріалами: Українська правдаРБК-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Рада нацбезпеки дала Тимошенко три завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути