Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2008 08:34

"Вітренківці" з іконами в руках продовжують протестувати проти НАТО (ФОТО)

Активісти Кримської республіканської організації Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) відмовилися на вимогу влади згорнути табір протесту проти військово-морських учень "Сі Бриз - 2008", розгорнений в Новоозерному (Евпаторія).

За інформацією прес-служби ПСПУ, від виконуючого обов"язки Новоозернівського селищного голови на ім"я комісара наметового містечка прийшов лист, в якому наголошується, що дії учасників даної акції "не відповідають вимогам законодавства і є правопорушенням". Це пов"язано з тим, що організатори в "прийнятні терміни" не сповістили селищну раду про свій намір організувати наметове містечко, повідомлення про проведення акції надійшло тільки 9 липня.

В зв"язку з цим селищна рада вимагає згорнути наметове містечко і припинити дії, що порушують законодавства України.

Як відзначили в прес-службі ПСПУ, учасники наметового містечка відмовилися виконувати вимогу селищної ради, мотивуючи таке рішення тим, що, згідно чинного законодавства, "давно діє повідомний принцип, а не дозвільний". "Повідомити органи місцевого самоврядування за 5 хвилин до початку акції вже є факт повідомлення", - відзначили організатори акції і додали, що не покинуть табір і мають намір довести акцію до завершення, "заявляючи принципову життєву позицію відносно НАТО в цілому, і відносно проведення Натовських військових навчань на території нашої країни зокрема".

Нагадаємо, з 14 по 26 липня в Автономній Республіці Крим, Одеській і Миколаївській областях пройдуть двосторонні україно-американські військово-морські навчання "Сі Бриз - 2008".

В навчаннях візьмуть участь представники 15 країн, зокрема військовослужбовці всіх видів Збройних Сил України. Офіційною темою навчаннь є планування і проведення миротворчої і гуманітарної операцій.

В зв"язку з цим 9 липня активісти Кримської республіканської організації Прогресивної соціалістичної партії України приступили до установки табору протесту проти військово-морських навчань "Сі Бриз - 2008" в селищі Новоозерному (Крим), повідомляє "Цензор.Нет".

Зараз ви читаєте новину «"Вітренківці" з іконами в руках продовжують протестувати проти НАТО (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути