вівторок, 06 листопада 2007 14:21

"Весь у білому" тепер буде не Тимошенко, а Ющенко"

Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає, що всі проблеми з формуванням демократичної коаліції лежать на совісті Президента.

Політолог відзначив, що депутати, які не підписують договір про створення коаліції, абсолютно залежні і не можуть чинити всупереч бажанню Ющенка. На його думку, можна було б ще якось пояснювати поведінку  Матвієнка, Костенка, але непідписанти - абсолютно залежні люди, які опинилися в "Нашій Україні" виключно завдяки Президентові.

Політолог підкреслив, що це гра Ющенка, і лише він несе відповідальність за те, сформується "помаранчева" коаліція чи ні.

"Розмови Президента про те, що для коаліції замало 228 голосів - це просто смішно. Є багато випадків в різних країнах, де коаліція з перевагою в один голос може функціонувати. Тут питання в регламенті. Я думаю, що всі аргументи - це виправдання позиції Президента, який не хоче насправді створення "помаранчевої" коаліції", - сказав Погребинський.

Політолог заявив, що Ющенко зараз не зацікавлений в нових позачергових виборах. Депутати приймуть присягу і не залежно від того, вдасться створити коаліцію чи ні, він цілком буде задоволений ситуацією, що склалася, протягом року. За словами політолога, якщо коаліцію створити не вийде, то буде створено уряд "виконуючих обов"язки", буде прем"єр "в.о." і решта міністрів "в.о.".

"Як Президент взаємодіє з урядом, виконуючим обов"язки, ми вже бачили. Він відчуває свою тверду позицію, а такий уряд не може йому заперечувати. В усякому разі, призначення губернаторів приймається урядом без всяких заперечень. Останній Кабмін свідчить про те, що уряд побудований зараз під Президента. Ющенку це зручно. Найголовніше те, що "весь у  білому" тепер буде не Юлія Володимирівна, а сам Ющенко", - заявив Погребинський, пише ForUm.
Зараз ви читаєте новину «"Весь у білому" тепер буде не Тимошенко, а Ющенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути