понеділок, 04 лютого 2008 13:29

"Ющенка дискредитує його можлива причетність до непрозорих схем поставок газу"

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що відстоювання оточенням Президента Віктора Ющенка діючої схеми роботи ринку природного газу негативно впливає на імідж глави держави.

Про це сказано в повідомленні Агентства.

На думку директора АМС Віталія Бали, переговори з газових питань пріоритетні в побудові системи національної безпеки України, й політичні ігри з цього питання різних груп впливу в оточенні Президента, які намагаються відстояти свої політичні й економічні інтереси, можуть перекреслити всі демократичні досягнення Ющенка.

"Можлива причетність Президента до непрозорих схем поставок газу, на яких не відомо хто заробляє гроші, істотно дискредитує як саму систему державної влади, так і особисто Ющенка. Саме тому команда Президента, відстоюючи діючу схему роботи на газовому ринку, завдає непоправної шкоди іміджу глави держави", - сказав він.

При цьому Бала зазначає, що прем"єр-міністр Юлія Тимошенко в питаннях газових переговорів виступає найбільш послідовно.

"Вона (Тимошенко) намагається врегулювати проблеми поставок газу таким чином, щоб, як мінімум, ні в кого не виникало сумнівів щодо національних інтересів України, а також того, хто і яким чином поставляє нам газ, за які гроші, як формується підсумкова ціна", - вважає експерт.

Тимошенко 2 лютого заявила про рішення Ради національної безпеки й оборони (від 1 лютого) відмовитись від посередництва компанії "РосУкрЕнерго" і спільного підприємства "Укргаз-Енерго" на ринку газу.

Компанія "РосУкрЕнерго" - ексклюзивний постачальник газу в Україну, реалізує його українським споживачам через "Укргаз-Енерго".

50% "РосУкрЕнерго" належать російському газовому монополісту компанії "Газпром", 45% -українському бізнесменові Дмитру Фірташу, 5% - Івану Фурсину, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенка дискредитує його можлива причетність до непрозорих схем поставок газу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути