пʼятниця, 16 квітня 2010 17:32

"Українська влада – наче новонароджена дитина" – Йошка Фішер

"Українська влада – наче новонароджена дитина" – Йошка Фішер

16 квітня на запрошення Фонду Віктора Пінчука Україну відвідав колишній віце-канцлер та екс-міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер, 62 роки.

У ході дискусії з українськими студентами "Україна, Європа і виклики майбутнього" відповів на ряд запитань стосовно українсько-німецьких стосунків та європейської енергетичної політики.

"Німеччина задіяна у двох газових проектах, які конкурують між собою: я консультую "Набукко" (проект газопроводу з Туркменістану й Азербайджану у країни ЄС в обхід Росії, будівництво планують розпочати 2011 року - Gazeta.ua), колишній канцлер Ґерхард Шредер - "Нордстрім" (газопровід між Росією й Німеччиною, будівництво розпочали 2005 року - Gazeta.ua). Обидва проекти важливі для Європи, оскільки з часом вона потребуватиме більше газу".

"Наші запаси - особливо у Північному морі, поступово зменшуватимуться, тому ми будемо змушені шукати додаткової газової підтримки. Як розвиватимуться стосунки з Україною, коли ці газопроводи побудують, передбачити не можу. Українська влада - наче новонароджена дитина, не знаєш, що з неї виросте. Я приїхав подивитися на неї", - зізнався колишній міністр.

Зараз ви читаєте новину «"Українська влада – наче новонароджена дитина" – Йошка Фішер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути