Ексклюзиви
вівторок, 15 липня 2008 19:02

"Україна хоч і платитиме за газ $300, але буде у прибутку"

Наступного року ціна за газ буде близько 300 доларів. Таку цифру спрогнозував Голова правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик у інтерв"ю 5-му каналу.

Валерій Боровик закцентував на тому, що в Україні діють найнижчі ціни в Європі на транзит газу, а українська влада не використовує цей козир у переговорах з Росією.

Голова правління зауважив на неприпустимості того, що українські урядовці виходять на переговори з позицією "дайте нам дешевий газ" і забувають про те, що на сьогодні в Україні діє найнижча в Європі ставка на транзит газу.

Валерій Боровик підкреслив, що російська сторона отримує пільгові ставки на транзит газу, а реальна ціна має бути в три-чотири рази вищою.

Окрім того, Валерій Боровик наголосив на необхідності консолідованої позиції між Президентом, Верховною Радою та Кабінетом Міністра у відстоюванні національних інтересів України, зокрема й що стосується підвищення ставки на транзит газу по території України.

Експерт підсумував, що високу ціну на газ українська сторона може скомпенсувати підвищенням транзитної ставки на газ, ставки на зберігання газу в підземних сховищах тощо.

"Ви побачите, що Україна буде в прибутку, і я готовий довести це на цифрах", - зауважив Валерій Боровик.

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «"Україна хоч і платитиме за газ $300, але буде у прибутку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути