Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 09:13

"Тимошенко виграє президентські вибори, але може бути темна конячка" - експерти

Експерти прогнозують перемогу Юлії Тимошенко, яка нині займає посаду прем"єр-міністра, на виборах Президента в 2010 році у разі збереження змішаної республіканської форми правління.

Про це вони сказали під час круглого столу "Перспективи переформатування парламентської коаліції, можливість дострокових парламентських виборів" у прес-центрі Українських Новин.

"Якщо відштовхуватися від тих параметрів, які є зараз, то, звичайно, виграє Юлія Володимирівна (Тимошенко), десь у процентному співвідношенні 60/30 що виграє вона. 10% залишимо для темної конячки", - сказав директор Центру прикладної політики "Стратагема" Юрій Романенко.

На його думку, основним суперником на цих вибором для неї стане нинішній глава держави Віктор Ющенко.

Описуючи рейтинг лідера Партії Регіонів Віктора Януковича, політолог зазначив, що на сьогодні він уже не розглядається як найбільш імовірний кандидат у Президенти від східних регіонів.

Президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов у свою чергу зазначив, що Янукович дотепер має велику підтримку виборців Сходу й Півдня країни, і його шанси на перемогу в цих регіонах не варто недооцінювати.

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький також вказав на високі шанси Тимошенко на перемогу.

"Якщо вони (конкуренти) побачать, що Тимошенко виграє президентські вибори, то вони можуть взагалі скасувати президентський пост... Але я впевнений, що якби ми жили в більш-менш нормальних умовах, то виграла б Тимошенко за всіма параметрами", - сказав він.

Голобуцький зазначив, що в політично нестабільних суспільствах саме такі лідери як нинішній прем"єр стають переможцями боротьби за владу.

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що Ющенко має шанси бути вибраним на другий строк при зміні Конституції й переході до парламентської республіки

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко виграє президентські вибори, але може бути темна конячка" - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути