четвер, 23 квітня 2009 09:30

"Тимошенко - казкар. Пік кризи припаде на травень-червень"

"Тимошенко - казкар. Пік кризи припаде на травень-червень"

Директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін прокоментував заяву Юлії Тимошенко про те, що Україна почала видужувати від впливу світової фінансової кризи.

"Юлія Тимошенко – неперевершений казкар. Вона вміє розповідати про те, чого немає. За всіма економічними показниками Україна на сьогодні має найгірші характеристики порівняно з іншими країнами Європи. Це результат провальної економічної політики уряду", - заявив він.

За словами Соскіна, Пенсійний фонд за перший квартал цього року недобрав мінімум 5-6 млн грн. Інфляція сягнула майже 6%, падіння промислового виробництва за перший квартал становить 32%, а ВВП зменшився мінімум на 20%. Сьогодні 40% банківської системи – це банки-банкрути.

"Яке видужання? Хвороба ще не починалась, вона тільки-тільки розгортається. Тому я вважаю, що Юлії Тимошенко було би найкраще піти у відставку і взяти відповідальність за ту руїну, яку вона зробила в Україні. Це найкраще, що вона могла б для нас зробити. Тоді може і почався б процес одужання", – сказав Соскін.

Він прогнозує перший пік загострення економічної кризи на травень-червень цього року, а другий пік – уже з середини вересня. Це, на думку Соскіна, буде безпосередньо пов"язано з виборами, адже передвиборні обіцянки треба чимось підкріплювати. Найкраще – грошима, а їх треба або позичити, або ввімкнути верстат. Тоді криза буде розвиватися на фоні політичного популізму і загострення політичної боротьби.

Кредит МФВ Соскін назвав черговою дозою наркотику для України, якої не вистачить, щоб вирішити всі проблеми: "3 млрд, якщо їх і дадуть, – це наша місячна норма. Причому, цим треба буде ще закрити ті дірки, які уже є".

Як повідомлялось, прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко на засіданні Кабміну заявила про стабільність і системність заходів для скорочення заборгованості із виплати зарплати.

"Це досить суттєві цифри, які свідчать про те, що ми крок за кроком одужуємо від світової фінансової кризи. Антикризові заходи нашого уряду дають результати. Але криза триває", - заявила вона.

За матеріалами: ZIK, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко - казкар. Пік кризи припаде на травень-червень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути