четвер, 16 квітня 2009 16:59

ООН дала українській владі 170 рекомендацій щодо виходу з кризи

ООН дала українській владі 170 рекомендацій щодо виходу з кризи

Організація Об"єднаних Націй дала українській владі 170 рекомендацій щодо виходу з кризи та здійснення реформ у країні.

"Рекомендації щодо економічних та інституціональних реформ - 2009", підготовлені аналітично-дорадчим центром "Блакитна стрічка" в рамках проекту Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, були презентовані в Києві.

В документі наголошується передусім на необхідності негайного впровадження економічних та інституціональних реформ.

Шляхи до реформ в Україні відкриває економічна криза

На думку експертів ООН, шляхи до реформ в Україні відкриває економічна криза.

У звіті ООН зазначено, що Україна виявилася особливо вразливою до дії світової фінансової та економічної кризи саме через повільне просування реформ упродовж останніх років.

"Україна опинилася серед найбільш уражених економічним спадом країн у Східній Європі у зв"язку з різким падінням попиту на продукцію металургійної та хімічної промисловості на світових ринках. Життєво важливо проаналізувати останні досягнення та прорахунки та переглянути державну політику з точки зору пріоритетів людського розвитку", - наголосила з цього приводу заступник директора регіонального бюро Програми розвитку ООН для країн Європи та СНД Джихан Султаноглу, яка перебуває з офіційним візитом в Україні.

Вона також відзначила, що звіт експертів ООН закликає українців передусім до консолідованих дій у проведенні реформ.

"У звіті проаналізовано останні події в країні в контексті 170 конкретних рекомендацій щодо найбільш необхідних заходів, спрямованих на розбудову ринкових інститутів, забезпечення макроекономічної стабільності та отримання переваг від міжнародної торгівлі на шляху до відновлення динамічного довгострокового зростання, що забезпечить країні гідну позицію на міжнародній арені, яку вона безсумнівно заслуговує", - зазначила Султаноглу.

Експерти ООН також констатували, що низькі місця України у світових рейтингах за показниками боротьби з корупцією, сприятливості середовища для ведення підприємницької діяльності та економічних перетворень пов"язані з тим, що Верховна рада не ухвалила низку важливих законопроектів.

Представники ООН додали, що це відриває довіру іноземних інвесторів та українських підприємців, яка може бути відновлена тільки шляхом ведення ефективної політики.

Нагадаємо, президент Віктор Ющенко вважає, що економічна криза в Україні вже досягнула свого дна.

На думку глави держави, незважаючи на низку негативних явищ в українській економіці, останнім часом вона демонструє тенденції до зростання та пожвавлення ділової активності.

Ющенко, крім того, сподівається на допомогу Міжнародного валютного фонду, Світового банку та європейських фінустанов у подоланні кризи.

За матеріалами УНІАН, ТСН

Зараз ви читаєте новину «ООН дала українській владі 170 рекомендацій щодо виходу з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути