вівторок, 12 серпня 2008 09:56

"Тимошенко принишкла і не реагує на ситуацію в Осетії, бо домовилась з Росією"

Політолог та головний редактор незалежного культурологічного часопису "Ї" Тарас Возняк вважає, що Юлія Тимошенко принишкла і ніяк не реагує на ситуацію в Південній Осетії, бо має домовленості з Росією. Наприклад, щодо того, що Росія не перешкоджатиме їй на майбутніх президентських виборах.

Те ж саме можна сказати і про Арсенія Яценюка. Єдиний, хто проявляє активність, це Президент України і, в принципі, він чинить достатньо адекватно, каже Возняк.

"Не думаю, що Україна буде учасником цього конфлікту. Україна може бути задіяна в конфлікті лише в гуманітарному і дипломатичному аспекті, – стверджує політолог. – Росія показала, що для неї ніяке міжнародне право, ніякі кордони не є перепоною для того, щоб вирішувати свої питання. Росія хоче опанувати шляхи транспортування енергоносіїв, заблокувати Україні будь-які проекти, в тому числі проект "Одеса-Броди", який може мати продовження через Кавказ".

Тарас Возняк впевнений, що Росія ігноруватиме заборону повернення кораблів Чорноморського флоту у Севастополь.

"Безсилля української влади проявиться у повному масштабі, при цьому не тільки безсилля, а ще й розкол".

"Якби Грузія була членом НАТО або кандидатом у члени, то Росія не наважилася б так нагло діяти. Таким чином вона блокує вступ Грузії і, відповідно, України в НАТО", – вважає Возняк і додає, що максимально швидка інтеграця в НАТО є єдиним порятунком від танків на вулицях Севастополя і Львова в тому числі, пише ЗІК.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко принишкла і не реагує на ситуацію в Осетії, бо домовилась з Росією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути