середа, 05 травня 2010 18:48

"Свобода" закликала ієрархів церков відслужити скорботний молебень

"Свобода" закликала ієрархів церков відслужити скорботний молебень

ВО "Свобода" закликала ієрархів українських традиційних церков відслужити скорботний молебень за упокій душі мільйонів українців, які стали жертвами Другої світової війни й тоталітарних режимів нацистської Німеччини та більшовицького СССР.

Зокрема, голова Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" і депутат обласної ради Олександр Сич заявив, що його політична сила "не вважає встановлений радянським режимом день 9 травня днем перемоги українського народу".

"Прийшовши на зміну нацистській окупації, він приніс йому безмірні страждання – голод, політичні репресії, знищення мільйонів українських родин, вивезення на Сибір, виселення з прадавніх отчих земель, втрату українських етнічних територій, денаціоналізацію, руйнування українських церков, культури, традицій, знущання над мовою тощо", - йдеться у його заяві.

За словами Сича, днем перемоги для українців є День Незалежності – 24 серпня.

"Саме в цей день у 1991 році постала сучасна українська держава й звершилася віковічна національна мрія. Саме в цей день реальністю стала ідея, за яку у Другій світовій війні вояки УПА і підпільники ОУН поклали сотні тисяч життів", - сказав "свободівець" Gazeta.ua.

Він розцінює намагання виконавчої влади Прикарпаття провести у ці дні військові паради в обласному та в районних центрах краю "як погрозливе брязкання зброєю проти українського народу та як прояв лакейського вислужування теперішнього владного режиму перед Кремлем".

Сич звернувся до краян із закликом проігнорувати "блюзнірські паради й протиставити силу власної гідності тому владному диктатові, із яким вас намагатимуться приневолити до участі в них".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" закликала ієрархів церков відслужити скорботний молебень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути