пʼятниця, 30 квітня 2010 14:44

Тягнибок не виключає федералізації і чекає революції

Тягнибок не виключає федералізації і чекає революції

Заяви про федералізацію України з боку представників нинішньої влади є абсолютно природніми і можуть реалізуватися. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав лідер ВО Свобода Олег Тягнибок.

Нагадаємо, що віце-прем"єр-міністр з питань регіональної політики Віктор Тихонов в одному з періодичних видань заявив, що виступає за федералізацію України.

Тягнибок назвав таку заяву антиукраїнською.

"Ми побачили місяць правління цієї влади. Вони не церемоняться і не враховують інтереси українського суспільства. Вони себе уявили управителями Донецької області. Янукович як був губернатором Донеччини, так він ним і залишився. І розмови про те, що він вже психологічно довів, що може очолювати велику державу Україна - це повна маячня", - заявив Тягнибок.

Він також сказав, що ВО "Свобода" є категоричним противником федералізації України.

"Федералізація призведе до зруйнування суверенітету української держави, - сказав політик. - Ми за те, щоб надавати великі повноваження органам місцевого самоврядування і місцевим громадам. Але базові державні напрями повинні залишатися в управлінні національної держави".

Тягнибок також вважає, що заяви про можливу федералізація викличуть спротив у суспільстві.

"Такі заклики, дії та кроки влади призведуть до несприйняття її дій суспільством і це буде чергова цеглина до фундаменту майбутньої національної революції, яка, я сподіваюсь, не за горами", - сказав лідер ВО "Свобода".

Політик також розкритикував Ющенка і Тимошенко за те, що вони за роки за свого правління не покарали Тихонова за подібні висловлювання.

"Коли Тихонов організовував шабаш в Сєвєродонецьку і головував на ньому, то "Свобода" заявляла про те, що згідно з українським законодавством подібних політиків потрібно було притягувати до кримінальної відовідальності за відвертий сепаратизм, намагання розколоти Україну і зруйнувати її територіальну цілісність. Беззуба, пристосуванська влада, яка була останні 5 років Ющенка і Тимошенко, не спромоглася навести порядок в державі і покарати винних", - сказав Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок не виключає федералізації і чекає революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

120

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути