четвер, 18 лютого 2010 15:09

"Свобода" вимагає відібрати у Криму статус автономії

"Свобода" вимагає відібрати у Криму статус автономії

Кримська організація Всеукраїнського об"єднання "Свобода" вважає антиконституційним рішення про перейменування Верховної Ради Автономної Республіки Крим у Верховну Раду АРК.

Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода" в п"ятницю, вони вимагають від Верховної Ради України негайно ухвалити рішення про розпуск кримського парламенту і призначити дострокові вибори в нього.

Від Генеральної прокуратури "свободівці" вимагають оскаржити рішення кримського парламенту і здійснити заходи прокурорського реагування на порушення законодавства з боку посадових осіб і депутатів парламенту автономії.

Від Служби безпеки ВО "Свобода" вимагає притягти до відповідальності "змовників, які, зловживаючи владою, чинять замах на конституційний лад держави".

"Свободівці" також знову зажадали від президента призначити всеукраїнський референдум щодо скасування статусу автономії Криму і особливого статусу Севастополя.

17 лютого кримський парламент звернувся до Верховної Ради України з тим, щоб офіційна назва представницького органу автономії російською мовою звучало як "Верховний Совєт Автономної Республіки Крим", а не "Верховна Рада Автономної Республіки Крим".

Кримські депутати схвалили проект закону України про внесення змін в ст.136 Конституції України і звернулися до народних депутатів з проханням внести і підтримати в установленому порядку даний законопроект у парламенті України.

Крім того, депутати кримського парламенту прийняли постанову, якою внесли зміни в п.3 ст.1 Конституції Криму, в якій тепер записано, що Верховна Рада Криму є представницьким органом автономії і здійснює представницькі, нормотворчі, контрольні функції і повноваження в межах своєї компетенції, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" вимагає відібрати у Криму статус автономії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути