вівторок, 15 червня 2010 08:55

"Свобода" програла суд щодо підняття радянських прапорів

"Свобода" програла суд щодо підняття радянських прапорів

Одеський окружний адміністративний суд не задовольнив позов ВО" Свобода" про визнання незаконним розпорядження губернатора Едуарда Матвійчука про підняття червоних прапорів 8-9 травня.

Про це повідомили у прес-службі Одеської обласної організації ВО "Свобода".

Посилаючись на закон про вшанування пам"яті ветеранів Великої Вітчизняної війни, суддя Ігор Завальнюк відхилив позов про визнання незаконним розпорядження голови Одеської ОДА Матвійчука щодо вивішування червоних прапорів або "прапорів Перемоги" на адміністративних будівлях краю 8-9 травня.

"Такої клінічної аргументації чути не доводилося. Нинішня судова система, як в цілому і владна, в чергове показала своє антиукраїнське єство. В умовах антиукраїнського режиму Януковича сподіватися на задоволення позову було марно. Для нас, націоналістів, існують лише святі права нації. Ми не визнаємо рішення суду, що фактично став на захист злочинної системи, яка в XX столітті знищила близько 20 мільйонів українців", - заявив голова Одеської обласної організації Всеукраїнського об"єднання "Свобода" Павло Кириленко після закінчення засідання суду.

"Ми переконані, на Українську державу ще чекає суд над комунізмом. А ті, хто сьогодні підтримує або намагається реабілітувати людиноненависницьку комуністичну ідеологію, обов"язково відповідатимуть за це", - додав Кириленко.

Зазначимо, що судове засідання супроводжувалося мітингом прихильників Компартії.

"Цей прапор висів над Рейхстагом, і це пам"ять про той подвиг, а вимоги націоналістів - бездумні, і ми виступаємо проти їхнього позову", - розповів учасник мітингу Іван Сидоренко.

5 травня Одеська обласна організація Всеукраїнського об"єднання Свобода подала позов до Одеського окружного адміністративного суду з вимогою визнати незаконним розпорядження голови Одеської обласної державної адміністрації Матвійчука щодо вивішування червоних прапорів або "прапорів Перемоги" на адміністративних будівлях краю 8-9 травня.

За матерiалами: УНІАН
Зараз ви читаєте новину «"Свобода" програла суд щодо підняття радянських прапорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути