Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2009 15:16

"Регіони" пообіцяли держзакупівлі без відкатів і корупції

"Регіони" пообіцяли  держзакупівлі без відкатів і корупції

Партія регіонів заявила, що проведе новий закон про держзакупівлі, який усуне тотальну корупцію, дискримінацію та неефективне використання бюджетних коштів.

"Ми заощадимо державі 50 млрд грн. - суму, яка зараз витрачається на відкати чиновникам. Ці кошти підуть на інвестиції, підвищення соціальних гарантій і повернення держборгу. Ми дамо надійну опору для розвитку підприємництва", - повідомляють в партії.

За словами представників опозиції, вся провина за ситуацію, що склалася, лягає особисто на Юлію Тимошенко.

"За 2008 рік і половину 2009 року, на держзакупівлях уряд розтринькав або просто кажучи вкрав 40 млрд. Давайте візьмемо ці гроші і в уряду вистачить коштів, щоб профінансувати не тільки підвищення життєвого рівня, але й декілька хороших інвестиційних програм", - заявила народний депутат від Партії регіонів, член комітету ВРУ з питань економічної політики, міністр опозиційного уряду Ірина Акімова.

Нагадаємо, про необхідність ухвалення закону про держзакупівлі заявляють також Міністерство економіки, Рахункова палата, Світовий банк і Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Сфера держзакупівель у всі часи була дуже корумпованою, але судячи з даних, до яких недавно докопалися ревізори Рахункової палати, саме в 2009-му передвиборному році гроші з бюджету за сумнівними схемами почали "витікати" з небаченою інтенсивністю.

Глава Рахункової палати озвучив висновки свого відомства: "При середньозваженому об"ємі закупівель на поточний рік в 200 млрд. грн. сьогодні через скасування конкурентноздатної прозорої системи ми втрачаємо близько 35-40 млрд. грн."

Цензор

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" пообіцяли держзакупівлі без відкатів і корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути