Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2008 13:26

"Регіони" вимагають терміново провести референдум щодо НАТО

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді закликає владу невідкладно вирішити питання про призначення проведення загальнонаціонального референдуму щодо вступу України в НАТО.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ПР.

"Вимагаємо від державного керівництва невідкладно вирішити питання щодо призначення загальнонаціонального референдуму про приєднання України до НАТО", - сказано в заяві ПР.

Також партія вважає за необхідне терміново затвердити закон "Про основи внутрішньої й зовнішньої політики України".

Члени партії підкреслили, що на сьогоднішній день активізувалися політичні сили, діяльність яких спрямована на вступ України в НАТО.

Американські сенатори Ліндсі Грем і Джо Ліберман вважають, що конфлікт у Грузії прискорить приєднання України до плану дій щодо членству в НАТО.

Депутат Верховної Ради, голова фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" В"ячеслав Кириленко виступає за активізацію роботи з надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО через події в Грузії.

Партія регіонів мала намір провести засідання ради партії для вироблення її позиції у зв"язку з подіями в Південній Осетії (Грузія) у п"ятницю.

14 серпня Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк просив фракції парламенту надати їхні позиції щодо ситуації в Грузії з метою подальшого ухвалення консолідованого рішення Ради.

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Іван Заєць вважає, що парламент повинен розцінити участь Росії в бойових діях у Грузії як військову агресію Росії проти Грузії, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" вимагають терміново провести референдум щодо НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути