четвер, 19 червня 2008 15:06

"Регіони" вимагають порушити кримінальну справу проти Тимошенко

Партія регіонів вимагає від Генпрокуратури порушення кримінальної справи проти прем"єр-міністра Юлії Тимошенко та голови ГоловКРУ Миколи Сивульського за наклепницьку інформацію.

Про це заявила член фракції Партії регіонів Олена Лукаш, повідомляє прес-служба партії.

За її словами, поширення неправдивої інформації разом з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині, або зі штучним створенням доказів обвинувачення, а також вчинені з корисливих мотивів, караються обмеженням волі на термін від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий термін.

"Відповідна заява про порушення кримінальної справи від народних депутатів до Генпрокуратури буде подана сьогодні", – наголосила Лукаш.

"На жаль, ми не можемо оскаржити в суді ту хибну позицію, яка, за словами Сивульського, висловлена в акті КРУ", - зауважила депутат.

"Тому що акт не підлягає судовому оскарженню і не має обов"язкового характеру. Це - набір слів, які на сьогодні неможливо спростувати", - додала вона.

За словами Лукаш, "факти виявлення ймовірних порушень чинного законодавства у ході ревізії співробітниками ГоловКРУ є їхньою особистою думкою, але їх обґрунтованість та законність повинна доводитись ними у встановленому порядку у правоохоронних органах та у суді".

"Отже, оприлюднені твердження про начебто виявлення ГоловКРУ зловживань на суму 10,2 мільярда гривень розраховані на те, що спростувати їх у судовому порядку неможливо до тих пір, поки відповідні органи не реалізують ці матеріали у формі рішень, які матимуть обов"язковий характер, або правоохоронні органи не приймуть рішення у порядку кримінального судочинства", - додала депутат.

На думку Лукаш, "вищевикладене, очевидно, свідчить про навмисний характер оприлюдненої заяви, порушує конституційний принцип презумпції невинуватості і фактично позбавляє на даному етапі можливість оскаржити у судовому порядку висновки, викладені в актах ревізій".

Депутат вважає, що "зроблено це, щоб відвернути увагу суспільства від масштабної політичної та економічної кризи в державі".

При цьому Лукаш додала, що "колишні партнери та друзі найкорумпованішого політика світу Павла Лазаренка (за версією ООН та Всесвітнього Банку), розпочали гру під назвою "боротьба з корупцією".

У середу прем"єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила уряд Віктора Януковича в завданні збитків державі в розмірі 10,2 млрд. гривень.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" вимагають порушити кримінальну справу проти Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути