Ексклюзиви
понеділок, 30 липня 2007 09:53

"Регіони" та Компартія завтра в Раду не підуть

"Регіони" та Компартія завтра в Раду не підуть

Комуністична партія, як і Партія регіонів, поки не має наміру брати участь у засіданні Верховної Ради 31 липня, призначеного спікером Олександром Морозом.

Про це пише в понеділок газета "Комерсант-Україна" з посиланням на депутата V скликання від КПУ Аллу Александровську.

За її словами, питання про участь у засіданні буде вирішуватися в понеділок, 30 липня.

У той же час, відзначає видання, соціалісти мають намір провести засідання парламенту, не залежно від того, чи буде кворум.

Більш того, на позачерговій сесії вони можуть прийняти присягу нових депутатів.

"Не виключено, що засідання почнеться з прийняття присяги новими народними депутатами, які прийдуть на зміну вибулих представників "Нашої України" і БЮТ", - заявив депутат V скликання Сергій Кузьменко.

Він також сказав, що спікер може анулювати частину заяв депутатів "Нашої України" і БЮТ про вихід із фракцій, що у свій час послужило підставою для проведення дострокових виборів.

"У заявах депутатів про вихід із фракцій говориться, що вони написані для виконання указу президента від 26 квітня. Оскільки цей указ голова держави скасував, можна визнати заяви таким, що втратив чинність, з усіма правовими наслідками", - зазначив Кузьменко.

Водночас, підтверджень тому, що кандидати в народні депутати, наприклад, від Партії промисловців і підприємців у вівторок займуть місця вибулих парламентаріїв, видання не знайшло.

Лідер СПУ Мороз від коментарів відмовився, пославшись на зайнятість, а лідер ПППУ Анатолій Кінах заявив, що "це усе лише одна із версій" і він не хоче обговорювати питання, які для нього "не є предметом спільних дій".

Як відомо, у п"ятницю Мороз видав розпорядження про проведення 31 липня позачергової сесії парламенту, на якій передбачається дати оцінку правового забезпечення проведення позачергових виборів і розглянути проект внесення змін у Конституцію, що, зокрема, позбавляє президента права розпускати ВР без рішення КС.

У розпорядженні Мороза сказано, що воно проводиться за вимогою 179 депутатів. Для того, щоб спікер міг відкрити пленарне засідання, необхідна присутність у залі не менш 226 осіб. Партія регіонів до понеділка не збиралася приходити на засідання.

У свою чергу, лідер фракції "Наша Україна" у ВР V скликання В"ячеслав Кириленко повідомив журналістам, що вже подав у суд позов, у якому просить заборонити Морозу і першому віце-спікеру Адаму Мартинюку проводити засідання парламенту, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" та Компартія завтра в Раду не підуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути