середа, 04 лютого 2009 09:43

"Регіони" погрожують Ющенку імпічментом, якщо він не прийде у Раду

"Регіони" погрожують Ющенку імпічментом, якщо він не прийде у Раду
Заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов припускає початок розгляду Радою процедури імпічменту у разі відмови Президента Віктора Ющенка брати участь в засіданні парламенту 5 лютого.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "Перший національний".

"Якщо він не прийде, це може бути для нього небезпечно своїми наслідками. У нас на виході вже закон про створення тимчасових слідчих комісій, де прописана спеціальна процедура імпічменту і таке відношення до парламенту може породити зворотне відношення до Президента, коли буде задіяний цей механізм, і це цілком реально зробити вже у четвер, хоча вето на цей закон ще не подолане", - сказав Єфремов.

Парламентарій впевнений, що Ющенко вже готує вето на цей закон.

Єфремов наголосив, що якщо Ющенко не прийде в Раду, то цим він засвідчить свою неповагу до українців.

Разом з тим, депутат впевнений, що прем"єр-міністр Юлія Тимошенко прийде в Раду 5 лютого.

"Наскільки мені відомо, з вуст керівників фракції БЮТ, то Тимошенко у четвер буде в залі засідань", - відзначив Єфремов.

Окрім цього, він повідомив, що ПР не має наміру блокувати трибуну Ради, у випадку якщо Ющенко не братиме участь в засіданні парламенту 5 лютого.

Разом з тим учора Тимошенко заявляла, що не зможе бути в Раді у четвер, 5 лютого, оскільки їде у відрядження. Вона нагадала, що на погоджувальній раді уряд пропонував розглядати питання його відповідальності у середу зранку, проте Партія регіонів відмовилася.

"У четвер я перебуватиму у закордонному відрядженні, яке скасувати не можу. Саме тому йде така незрозуміла і нечесна гра збоку Партії регіонів", - сказала Тимошенко.

Проте, як пише Комерсант після того, як вчора Верховна Рада була розблокована, Тимошенко все таки ухвалила рішення відкласти своє закордонне відрядження до Мюнхена, де вона повинна була взяти участь в роботі інвестиційного форуму і, зокрема, зустрітися з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Віктор Ющенко у вівторок в Раду не прийшов. За словами його прес-секретаря Ірини Ваннікової, президент мав "щільний робочий графік зустрічей та нарад". Водночас заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний не виключив прихід Ющенка в Раду з позачерговим посланням, а не звітом."Не треба було змінювати Конституцію, щоб вимагати від президента зараз звітувати. Хай звітує уряд", -сказав Безсмертний. Він не виключив, що "за такої ситуації, як нині, президент виступить з ініціативою і законопроектом про внесення змін до Держбюджету".

За матеріалами: proUA, Українська правда, Коммерсант.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" погрожують Ющенку імпічментом, якщо він не прийде у Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути