Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 08:41

"Регіони" хочуть скинути Тимошенко за допомогою комуністів

"Регіони" хочуть скинути Тимошенко за допомогою комуністів

Депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що Партія регіонів веде переговори з комуністами, "Єдиним центром" і частиною НУ-НС про прийняття постанови про відставку Кабміну.

Про це вона сказала в ефірі програми Шустер Live на телеканалі Україна.

Відповідаючи на питання, чи веде Партія регіонів переговори з комуністами, "Єдиним центром" і частиною НУ-НС про те, щоб вони дали голоси за відставку уряду, Бондаренко сказала: "Звичайно, а інакше навіщо нам піднімати це питання?".

"Поки голосів немає. Але до четверга вони можуть з"явитися", - підкреслила депутат.

Як відомо, у четвер Верховна Рада планує заслухати звіт Кабміну, а також розгляне питання про соціально-економічну ситуацію в Україні та дії органів влади щодо подолання кризи. Крім того, буде поставлена на голосування постанова про відповідальність уряду.

"На погоджувальній раді ми прийняли рішення і рекомендуємо підтримати, що в четвер першим питанням розглянемо питання про соціально-економічну ситуацію в Україні та дії органів влади щодо подолання кризи", - зазначив Литвин.

"Поки голосів немає"

"Коли ми будемо приймати рішення за наслідками розгляду буде поставлено на голосування і проект постанови про відповідальність Кабінету міністрів", - додав він.

Водночас він оголосив про вимогу до депутатів в цей день зареєструватися біля столів реєстрації:

"Враховуючи чутливість питань і ту обставину, що на голосування буде поставлено питання про недовіру уряду ми погодились, що будемо дотримуватись регламенту. Прохання до всіх депутатів в четвер зареєструватися біля столів реєстрації", - наголосив він.

"Коли підійдемо до прийняття рішення, всім присутнім буде запропоновано зареєструватися біля столів реєстрації, а інформацію ми потім оприлюднимо, щоб кожен депутат приймав усвідомлене рішення, керуючись колективною позицією, яка буде вирішена.

"Прошу, щоб це підтримали. В принципі цього вимагає Конституція і регламент", - додав Литвин.

Він також зазначив, що на погоджувальній раді прийнято рішення, що у випадку, якщо президент "не відгукнеться на пропозицію", це не означатиме, що "є підстави блокувати роботу ВР".

Депутати також 398 голосами підтримали регламент розгляду цього питання. Згідно із ним, для доповідей президента і прем"єра виділено по 45 хвилин. Також в разі, якщо вони погодяться відповідати на питання, на це виділено по 30 хвилин.

За матеріалами: Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «"Регіони" хочуть скинути Тимошенко за допомогою комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути