четвер, 04 лютого 2010 08:48

"Регіони" кажуть, що поправки Лавриновича тільки засторога

"Регіони" кажуть, що поправки Лавриновича тільки засторога
Ухвалені у середу зміни до закону про вибори президента гарантують, що відбудуться чесні вибори.

Про це заявила прес-служба Партії регіонів.

"Ця норма закону діє лише в тому випадку, коли члени виборчих комісій від Юлії Тимошенко відмовляться працювати в комісіях", - йдеться у повідомленні.

"В іншому випадку, якщо всі члени виборчих комісій вийдуть на роботу, діятиме стара норма закону", - наголосили у Партії регіонів.

"Твердження Тимошенко про те, що начебто прийняті поправки дають право викидати членів виборчих комісій за квотою БЮТ, є системною брехнею прем"єрки, яка у такий спосіб знову хоче задурити голову народу", - зазначається у повідомленні.

У свою чергу перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів) заявив, що "це закон максимум для двох днів - суботи і неділі".

"Тобто якщо сформовані комісії представниками кандидатів, і ці люди хочуть там працювати і будуть там працювати, цей закон залишиться тільки як засторога, щоб не зірвати вибори", - зазначив він.

"Фантазії на тему, що за допомогою голів рад зараз почнуть міняти всі комісії - це, по-перше, дуже складна річ, тому що потрібна причина для цього. Причини, які є в чинному законі, не дають можливості по симпатіях чи просто так це зробити", - наголосив регіонал.

Як відомо, у середу Верховна Рада ухвалила зміни до закону про вибори президента, яким скасовано кворум у 2/3 складу для виборчих комісій.

Прем"єр Юлія Тимошенко заявила, що "регіонали" проголосували ці зміни, тому що "Віктор Янукович не вірить у свою перемогу, і тільки через фальсифікацію хоче здобути результат".

Крім того, говорячи про блокування регіоналами трибуни і президії парламенту в середу вранці, Лавринович заявив: "Коли вночі я отримав інформацію, що...вирішили організувати прихід на 6 ранку депутатів від БЮТ...це ж не для того, щоб вони прийшли і уважно вивчили, наскільки чисто прибрана сесійна зала, чи працює вся техніка".

Регіонал наголосив, що, за його інформацією, "депутати вирішили не дати можливість розглядати цей закон" і коли це стало відомо, то "депутати від Партії регіонів прийшли трошки раніше".

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" кажуть, що поправки Лавриновича тільки засторога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути