середа, 03 лютого 2010 16:56

Рада прийняла зміни у закон про вибори президента

Рада прийняла зміни у закон про вибори президента
Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про вибори президента України" (щодо організації роботи виборчих комісій)".

За закон, внесений на розгляд ВР першим віце-спікером, депутатом від Партії регіонів Олександром Лавриновичем, проголосували 233 депутати з 243 зареєстрованих в залі. 

Партія регонів віддала 172 голоси, БЮТ - 1, НУ-НС - 29, КПУ - 27, Блок Литвина - 0, позафракційні - 4.

Законом пропонується вилучення з тексту закону припису, яким встановлюється повноважність засідань виборчих комісій за умови участі у засіданні не менш як двох третин від її складу.

Законом також передбачено у випадку бездіяльності виборчої комісії, надати комісії вищого рівня право прийняти рішення по суті питання віднесеного до компетенції комісії нижчого рівня. "В день голосування такі питання розглядаються комісією вищого рівня невідкладно", - йдеться у законопроекті.

Віднині умовою для дострокового припинення повноважень виборчкому є неявка на засідання комісії в день голосування.

Також в документі йдеться: "Рішення  про  дострокове  припинення  повноважень  члена виборчкому приймається одночасно з рішенням про включення до складу відповідної комісії іншого члена комісії, який призначається комісією вищого рівня за поданням голови відповідної ради, або міського голови".

У разі якщо кандидат не використав  можливість  подати встановлену кількість кандидатур до складу окружкому у строк, ЦВК формує склад окружкому в кількості 14 осіб (по 7 від кожного кандидата)  за поданням голови відповідної облради.

Нагадаємо, що зранку Блок Литвина був готовий підтримати внесеня змін до законопроекту про вибори президента щодо організації роботи виборчих комісій. А вже ввечері змінив своє рішення.

РБК - Україна, Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Рада прийняла зміни у закон про вибори президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути