четвер, 16 вересня 2010 07:30

"Регіонал" наїхав на Єфремова і закликав Януковича розібратися

"Регіонал" наїхав на Єфремова і закликав Януковича розібратися

Позиція щодо проведення президентських і парламентських виборів в один рік не є одностайною у Партії регіонів.

Із заявою лідера фракції Олександра Єфремова не погодився його однопартієць Сергій Головатий.

"Я хотів би запитати у пана Єфремова, для кого логічніше проводити одночасні президентські і парламентські вибори? Кому? Хіба ви фахівець з конституційного права і можете робити висновки про те, що логічніше? Правильніше скажуть теоретики конституційного права. Якщо нема таких в Україні, то послухайте венеціанців, які скажуть, що логічніше, коли президентські, парламентські і місцеві вибори проходять у різні строки. Щоб люди могли щороку міняти владу", - наголосив він в ефірі "5 каналу".

За словами Головатого, "якщо це вписується в особисті інтереси депутата, лідера політичної партії, корпоративні інтереси тих, хто косить бабло "или решает вопросы", тому іде у владу, то це логічніше".

"Однак для народу логічніше - це один рік президентські, через пару років парламентські, між ними якомога частіше самоврядування по 3 роки. Бачимо на прикладі Києва, що досі Черновецький чистий, а когось там ловлять", - зазначив "регіонал".

Відповідаючи на запитання, чи займає він позицію опозиції, Головатий відповів: "Я займаю позицію ту, якій я навчився у західних університетах, за 15 років практики у роботі Венеціанської комісії і 15 років практики у діяльності ПАРЄ".

Нардеп підкреслив, що не може Верховна Рада продовжити собі термін повноважень на більший час, ніж той, на який її обрав народ.

"Якщо обрана на 5 років, то все - не більше. Може тільки достроково припинити, але відповідно до положень Конституції", - зауважив політик.

На його думку, президент Віктор Янукович, як почесний лідер, має дати оцінку таким заявам.

"Партія у черговий раз штовхає його на неконституційні кроки", - додав Головатий.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" наїхав на Єфремова і закликав Януковича розібратися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути