Ексклюзиви
пʼятниця, 27 серпня 2010 13:18

"Регіонали" реанімують виборчі блоки?

"Регіонали" реанімують виборчі блоки?

Найближчим часом з закону про місцеві вибори буде вилучено норму стосовно заборони в них участі виборчих блоків.

Про це на прес-конференції заявив політолог Тарас Березовець.

За його словами, така зміна дозволить просунути конкурентів на електоральне поле Юлії Тимошенко, що особливо актуально в умовах суттєвого падіння рейтингу Партії регіонів

"Останні соціологічні дослідження показали, що рейтинг Партії регіонів знизився з 41% до 27%. За цих умов, "регіоналам" потрібно запустити конкурентів на електоральне поле Юлії Тимошенко. Наприклад той же Писарчук (голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук - Ред.) дуже відома у регіоні особистість, але що він може набрати, коли піде під брендом Партії регіонів?Інша справа, якщо він піде наприклад у складі іменного блоку", - зазначив Березовець.

При цьому політолог зазначив, що для БЮТ не має жодної різниці, чи брати участь у голосуванні як партія, чи як блок.

З цих же причин на думку політолога з закону швидше за все буде вилучено норму про заборону брати участь у виборах партійним організаціям, які зареєстровані менше ніж рік тому.

"Партія регіонів прекрасно розуміє: якщо вибори будуть проходити за нинішнім законом, то Яценюк та Тігіпко будуть відсічені від голосування. Прибравши цю норму, "регіонали" запустять конкурентів на поле Тимошенко, що, безумовно послабить позиції останньої", - додав політолог.

Нагадаємо, що у Верховній раді зареєстровано зміни до закону про місцеві вибори. Зокрема, планується прибрати норму про заборону участь у виборах партіям, які зареєстровані раніше ніж за 365 днів до дня голосування. Крім того, позапарламентські партії зможуть шляхом жеребкування визначити трьох представників для участі у виборчкомах.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" реанімують виборчі блоки?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути