вівторок, 28 грудня 2010 09:10

"Регіонали" не можуть проштовхнути Закон про мови через "тушок"

"Регіонали" не можуть проштовхнути Закон про мови через "тушок"

Закон про мови, який розширює сферу застосування російської мови в Україні, можуть ухвалити влітку наступного року.

Про це сказав депутат Партії регіонів Вадим Колесніченко, пише газета "Сегодня".

"Голосів за нього досі немає. Гарантовано є тільки голоси Партії регіонів і комуністів", - зазначив він. Це - 207 голосів.

"Литвинівці коливаються, а бютівці й нунсівці, які приєдналися до нас, у голові тримають можливість іти по мажоритарних округах Центра й Заходу, де їм таке голосування плюсом не буде", - сказав Колесніченко.

"Тому потрібне вольове рішення першої особи, а його поки немає. Чому? Є таке поняття "грань міцності": зараз ідуть податкова, пенсійна й інша реформи, якщо в цей період вистоїмо, то можна переходити й до питання мови", - додав він.

"Коли? Гадаю, влітку 2011 року. Тому що якщо тягти з ним до 2012 року, Партія регіонів провалить парламентські вибори", - вважає Колесніченко.

Політолог Вадим Карасьов каже: "Частина оточення президента вважає, що це питання поглибить розкол суспільства, та й порядок денний у Януковича зараз інший - консолідація влади й економіка. Не думаю, що питання поховане, у потрібний момент його витягнуться на поверхню, але чи вирішать - ще питання".

А депутат від НУНС Андрій Парубій заявляє: "Реакція на ухвалення закону про мови буде найжорсткішою з усіх, які регіонали можуть уявити. Протестні настрої по мовному питанню можуть вилитися в масові акції".

Нагадаємо, законопроект "Про мови в Україні" був зареєстрований у Верховній Раді 7 вересня депутатами Олександром Єфремовим (Партія регіонів), Петром Симоненком (КПУ), Сергієм Гриневецьким (Блок Литвина).

Водночас, мовознавець Анатолій Бондаренко вважає, що впровадження в життя закону про мови обійдеться українцям в 1 мільярд гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" не можуть проштовхнути Закон про мови через "тушок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути