Ексклюзиви
вівторок, 14 грудня 2010 10:23

Тимошенко розраховує, що Льовочкін допоможе їй на виборах - джерело

Тимошенко розраховує, що Льовочкін допоможе їй на виборах - джерело

Юлія Тимошенко активно готується до парламентських виборів у березні 2011 року.

Про це газеті "Сегодня" повідомило джерело у фракції БЮТ - Батьківщина.

Екс-прем'єр розраховує, що у лютому 2011 року у Верховній Раді не знайдеться 300 голосів для зміни Конституції і тоді не буде іншого виходу, окрім як оголосити вибори на березень 2011 року (як це передбачає нинішній Основний Закон) і скоротити час передвиборної кампанії до 50 днів.

"Тимошенко, не афішуючи, регулярно проводить наради з керівниками обласних передвиборних штабів", - сказав він.

Як пояснило джерело, Тимошенко вважає, що їй допоможе глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін. На думку екс-прем'єра, Льовочкін нібито теж зацікавлений у швидких виборах, так як його в нинішній ситуації не влаштовують два моменти. По-перше, необхідність постійно домовлятися в Раді з комуністами, литвинівцями і "тушками" по кожному голосуванню. По-друге, відсутність власної потужної групи впливу в парламентській фракції Партії регіонів.

У Тимошенко кажуть, що Льовочкін розраховує на березневих виборах сформувати більшість у Раді тільки за рахунок Партії регіонів (для чого готується новий закон, згідно з яким вибори проходитимуть за змішаною системою - 50% за партійними списками, 50% - по мажоритарних округах), а по-друге, провести у нардепи за списками Партії регіонів багато своїх людей.

У свою чергу голова Адміністрації Президента спростував цю інформацію, назвавши її "маячнею". У Партії регіонів виданню також ніхто не підтвердив, що серед них є якісь впливові прихильники виборів в 2011 році.

"Вибори відбудуться в жовтні 2012. 2 лютого у нас за це буде 330 голосів. А розповіді Тимошенко - ну чим би дитя не тішилося...", - сказав перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Відзначимо, що екс-прем'єр Тимошенко заявила про намір фракції БЮТ - Батьківщина ініціювати при розгляді в парламенті проекту державного бюджету внесення змін для фінансування проведення чергових парламентських виборів у 2011 році.

Як відомо, 22 листопада Центральна виборча комісія відмовилася оголосити про початок 27 листопада виборчого процесу з виборів Верховної Ради для їх проведення 27 березня 2011 року. За прийняття відповідного проекту постанови, внесеного заступником голови комісії Андрієм Магерою, проголосували 4 члени ЦВК, решта 7 членів комісії утрималися.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розраховує, що Льовочкін допоможе їй на виборах - джерело ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути