понеділок, 31 травня 2010 09:50

"Регіонали" можуть розірвати союз з Литвином і Симоненком

"Регіонали" можуть розірвати союз з Литвином і Симоненком

У найближчій перспективі не буде не те що об'єднання, а навіть тактичного союзу між БЮТ і Партією Регіонів.

Про це директор Європейського інституту інтеграції та розвитку Володимир Фесенко розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Я не ризикну прогнозувати, якою може бути далі ситуація, тому що вона може змінитися особливо після парламентських виборів. Але коли я чую звинувачення про об'єднання двох політичних сил від депутатів фракції НУ-НС, то на мій погляд, це не дуже щиро. Судячи з прямих натяків, Ющенко був не проти створення коаліції між Партією регіонів і "Нашою Україною". І навіть допоміг Віктору Януковичу стати президентом. Тому такі звинувачення не дуже коректні і не об'єктивні", - сказав політолог.

На думку Фесенка, "регіонали" не хочуть ділити владу ні з ким, навіть з нинішніми союзниками по коаліції. У найближчій перспективі вони можуть відмовитися від союзу з блоком Литвина і комуністами, щоб самим контролювати уряд і владу.

"Регіонали" можуть висунути ініціативу стосовно підвищення виборчого бар'єру на парламентських виборах. БЮТ може це підтримати зі сподіваннями, що після виборів вони самі будуть керувати країною без участі інших політичних союзників. Але при цьому залишатимуться політичними противниками з Партією регіонів. Варіант спільно керувати з кимсь державою "регіонали" для себе зараз виключають і не бачать у цьому сенсу. Навіть якщо БЮТ захоче союзу, ПР на це не піде. Крім того у лідерів Партії регіонів, у тому числі Віктора Януковича та у Миколи Азарова, дуже критичне ставлення до Юлії Володимирівни. З іншого боку для Тимошенко політичний союз протягом року з "регіоналами" буде якщо не смертельний, то дуже ризикований. Тимошенко, як дуже прагматичний політик, такої помилки не допустить", - резюмував Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" можуть розірвати союз з Литвином і Симоненком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути