Ексклюзиви
субота, 25 вересня 2010 13:52

"Регіонали" хочуть якомога швидше ухвалити свій закон про мови

"Регіонали" хочуть якомога швидше ухвалити свій закон про мови

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що закон про мови буде прийнятий в жовтні - листопаді.

Про це він заявив в інтерв"ю газеті "Київський телеграф".

"У травні ми проголосували на засіданні фракції рішення про реєстрацію проекту закону в секретаріаті Верховної Ради. Однак у зв"язку з регламентними нормами цього зробити не вдалося", - повідомив він.

"Тому на початку нової парламентської сесії проект закону про мови відразу був зареєстрований у секретаріаті", - додав депутат.

За словами депутата, в разі позитивного голосування документу у першому читанні, протягом місяця до нього будуть вноситися поправки.

"Якщо Рада проголосує за проект у першому читанні, то протягом місяця до нього будуть вноситися правки, потім друге читання і прийняття документа в цілому", - зазначив він.

"Якщо ж буде проголосована пропозиція розглядати проект закону про мови за прискореною процедурою, тоді на все про все відводиться два тижні. У разі оптимального розвитку подій до кінця жовтня законопроект буде прийнятий", - заявив "регіонал", додавши, що в іншому разі документ буде ухвалено не пізніше ніж у середині листопада.

Нагадаємо, що закон про мови суттєво розширює право на використання російської мови. В той же час, НАН України заявляє, що ухвалення документу є шкідливим для демократичного розвитку України.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть якомога швидше ухвалити свій закон про мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути