вівторок, 16 лютого 2010 17:28

"Перенесення дати виборів - це дуже поганий сигнал" - Тігіпко

"Перенесення дати виборів - це дуже поганий сигнал" - Тігіпко

Перенесення дати виборів до місцевих рад - пряме порушення Конституції, переконаний лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко.

"Думаю, що це дуже поганий сигнал нам, українцям, і всьому світу", - цитує політика його прес-служба.

"Аргументація перенесення відсутністю бюджету - просто смішна. А якщо депутати взагалі не приймуть бюджет? Тоді, виходить, треба відмовлятися від будь-яких виборів і консервувати владу в її нинішньому вигляді? Таким чином, країну переводять у режим ручного управління, "заморожуючи "все політичне життя", - підкреслив Тігіпко.

Політик розцінює рішення депутатів як удар по українській демократії.

Лідер "Сильної України" вважає, що рішення парламенту продиктоване побоюванням приходу нових політиків, які несподівано для багатьох отримали широку підтримку в суспільстві.

Тігіпко також не виключає, що цей крок є вимушеним заходом представників Партії регіонів, яким потрібен час, щоб через новопризначених голів обладміністрацій поставити під контроль ситуацію в регіонах перед виборами до місцевих рад.

"При консервації нинішньої ситуації, ігнорування запиту на зміни в країні, програють всі", - резюмував він.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Верховна Рада України у вівторок скасувала свою ж постанову про призначення виборів до місцевих органів влади на 30 травня. Депутати мають протягом тижня визначитися з датою проведення місцевих виборів.

Рішення про відстрокування виборів було ухвалене на засіданні погоджувальної ради у зв"язку з тим, що відповідно до законодавства вибори повинні проводитися виключно за кошти державного бюджету. У той же час держбюджет за 2010 рік не прийнятий.

Зараз ви читаєте новину «"Перенесення дати виборів - це дуже поганий сигнал" - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути