понеділок, 25 лютого 2008 08:58

"НАТО зараз не до України"

НАТО зараз не розглядає питання вступу до цієї організації Грузії або України, а заяви керівництва держав про наміри вступу до альянсу - це лише спроби подратувати Росію. Про це в Москві заявив постпред Росії при НАТО Дмитро Рогозін.

"У НАТО наразі обговорюється питання про вступ однієї країни - Хорватії. Про приєднання Македонії і Албанії мої співбесідники в альянсі висловлюються вельми скептично. А про Україну або Грузію мови взагалі не йде", - повідомив Рогозін.

Постпред вважає, що заяви політиків про можливість вступу України або Грузії в НАТО є "політичним піаром, прагненням якось подратувати Росію, вивести з рівноваги".

Що стосується України, то, як відзначив постпред, навіть усередині країни немає єдності з питання вступу до альянсу.

"Що, Україна по один берег Дніпра вступатиме в НАТО, а по іншій - ні? Невже в альянсі знайдуться люди, які ухвалюватимуть рішення, яке зруйнує територіальний суверенітет України? Ні, нічого такого не буде", - вважає Рогозін.

Тому, на його думку, вестимуться політичні ігри, "ритуальні танці" навколо цих двох країн. Рогозін не виключає, що в контексті президентських виборів в США комусь з кандидатів "здасться красивою ідея підняти питання про вступ Грузії або України в НАТО і так позлити Росію".

"Вступ наших сусідів в НАТО призведе до катастрофічних наслідків. Я не бажав би їм таких історичних травм", -зазначив Рогозін, повідомдяють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «"НАТО зараз не до України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути