Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 14:38

"Наша Україна" вимагає від Росії не втручатися у справи кума Ющенка

Партія "Народний Союз Наша Україна" закликає Росію поважати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність Грузії. Про це сказано в заяві партії.

"Ми закликаємо Російську Федерацію дотримувати резолюції Ради Безпеки ООН N1808 від 15 квітня 2008 року й поважати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність Грузії в рамках її міжнародно визнаних кордонів", - сказано в заяві.

Партія зазначає, що підтримує спільну заяву президентів Грузії й України щодо цього питання.

Члени НСНУ вважають, що недотримання Росією у відносинах із Грузією загальновизнаних норм міжнародного права може стати небезпечним прецедентом, що являє собою потенційну погрозу й для України.

"Ми переконані, що дії Росії, спрямовані на підвищення статусу відносин з Абхазією й Південною Осетією, провокування напруженості на кордонах Грузії й погрози застосування сили загрожують миру й безпеці, як на Кавказі, так і у всій Європі", - сказано в заяві.

Партія виражає свою підтримку послідовним зусиллям Грузії, спрямованим на виключно мирне врегулювання проблемних питань у цих регіонах.

"Залишаючись послідовними прихильниками миру й стабільності, ми закликаємо російську владу відмовитися від політики тиску й погроз щодо сусідніх країн і будувати з державами-партнерами добросусідські взаємовигідні відносини", - зазначають партійці.

Президент України Віктор Ющенко й Президент Грузії Михайло Саакашвілі стурбовані спробами Росії переглянути територіальну цілісність Грузії шляхом підвищення статусу відносин з Абхазією й Південною Осетією.

Україна разом з Європейським Союзом закликає Росію переглянути рішення зі зміцнення зв"язків з Абхазією й Південною Осетією.

У березні 2007 року Україна приєдналася до заяви головуючої в ЄС Німеччині від імені ЄС, у якій не визнає парламентських виборів в Абхазії (Грузія).

У листопаді 2006 року Україна відмовилася визнати результати "референдуму" про незалежність від Грузії, що проходив у Південній Осетії.

На території Грузії перебувають дві невизнані республіки - Абхазія й Південна Осетія, з якими грузинська влада вже кілька років не може улагодити конфлікт, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" вимагає від Росії не втручатися у справи кума Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути