вівторок, 11 січня 2011 16:21

"Наша Україна" просить Пшонку захистити київських православних

"Наша Україна" просить Пшонку захистити київських православних

Народні депутати від "Нашої України" направили депутатський запит до генпрокурора України Віктора Пшонки з приводу тиску на священників Української православної церкви Київського патріархату з метою змусити їх перейти в УПЦ Московського патріархату.

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", зокрема, тиск здійснюється на сільську раду в с. Кам'янка Тельманівського району з метою змусити її передати старовинний храм Вознесіння Господнього у користування щойно створеної громади Московського патріархату.

Крім того, за даними політиків, зафіксовані порушення релігійного характеру на Київщині – в м. Макарів, в селах Ясногородка та Маковище Макарівського району. "У стані підготовки знаходилася і реєстрація змін до статуту парафії в с.Ріжки Київської області. Лише вчасне виявлення парафіянами шахрайства з боку колишнього настоятеля допомогло зупинити процес реєстрації змін", - йдеться у зверненні до генпрокурора.

"Ми, народні депутати України від партії "Наша Україна" вбачаємо у цих подіях утиски Української православної церкви Київського патріархату та порушення прав віруючих УПЦ КП, а також порушення конфесійної рівноваги на користь УПЦ МП, яке руйнує засади світоглядної та релігійної терпимості й поваги між громадянами нашої держави", - резюмували парламентарії.

Вони вимагають від Генеральної прокуратури негайного ретельного і об'єктивного розслідування дій усіх вищенаведених фактів з метою не допустити порушення конфесійної рівноваги.

Під документом свої підписи поставили Андрій Парубій, Зіновій Шкутяк та Володимир В'язівський.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" просить Пшонку захистити київських православних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути