субота, 15 січня 2011 10:51

"Наша Україна" погрожує поскаржитись Європі на антиукраїнський курс Росії

"Наша Україна" погрожує поскаржитись Європі на антиукраїнський курс Росії

Партія "Наша Україна" звернеться до міжнародних структур щодо ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

Про це йдеться в заяві президії політичної ради партії.

Як повідомили в прес-службі "Нашої України", в заяві також наголошується, що партія звертається до Міністерства закордонних справ України належним чином відреагувати на заяву Міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова, і сприяти "Нашій Україні" захистити права українських громадян в РФ.

У тексті заяви також зазначається, що "Наша Україна" буде підтримувати співвітчизників у Росії, буде використовувати міжнародні механізми відстоювання прав українців.

"Разом ми звертаємося до Ради Європи, ОБСЄ та інших міжнародних організацій щодо порушення культурно-освітніх прав української меншини Росії", - заявили в президії партії.

Також повідомляється, що "Наша Україна" і світове співтовариство вживатимуть спільних дій для відновлення гідного життя української національної громади в Росії.

У заяві нагадується, що 13 січня Лавров на офіційному рівні оприлюднив справжні причини ліквідації в листопаді минулого року Верховним судом Росії Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

"На відміну від рішення суду, який формально ліквідував ФНКАУР, нібито у зв'язку з "виявленням порушень у господарській діяльності ", Лавров прямо заявив, що вона була ліквідована у зв'язку з тим, що "її керівництво вело роботу не з вирішення культурних та освітніх питань, а політичну діяльність і діяльність, яка була спрямована прямо і неприховано на підрив наших двосторонніх відносин ", - підкреслюється в документі.

"Українська громадськість чудово пам'ятає, що проблеми у Національно-культурної автономії українців Росії розпочалися відповідно до тоталітарних алгоритмів сталінських часів", - зазначили у партії.

У "Нашій Україні" також наголосили, що "свідомий" російський громадянин доніс у відповідні інстанції, що, виявляється, керівництво українських організацій Росії злісно порушує російське законодавство, зокрема "брало участь у програмі на "Радіо Свобода", в організації та проведенні в Москві міжнародної науково-практичної конференції "Україністика в Росії: історія, стан, тенденції розвитку", а також керувало заходами, присвяченими пам'яті жертв Голодомору, які були організовані на підтримку акції "Незгасима свічка" у листопаді 2009 року ".

"На жаль, рішення російської влади про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії українців Росії, закриття Українського освітнього центру в Москві, "пресування" Бібліотеки української літератури в Москві та багато інших свідомо спрямовані на знищення національно-культурної ідентичності української діаспори в РФ", - йдеться в заяві.

У документі також наголошується, що партія "Наша Україна" висловлює рішучий протест проти реалізації російською владою відверто антиукраїнського курсу.

"Неможливо реалізовувати курс на добросусідство без захисту прав національних меншин, зокрема української діаспори на території Російської Федерації", - сказано в заяві.

Нагадаємо, 24 листопада 2010 рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке вимагало розпуску Федеральної національно-культурної автономії українців Росії. Лавров заявив, що федеральна національно-культурна автономія українців Росії була закрита за ведення політичної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" погрожує поскаржитись Європі на антиукраїнський курс Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути