вівторок, 01 квітня 2008 12:44

"Нафтогаз" попросив у "Газпрому" відстрочку. Росіяни відмовилися

У вівторок спливає термін погашення Україною боргу за газ перед "Газпромом".

Як пишеКомерсант-Україна", на переговорах, що пройшли у понеділок у Москві, НАК "Нафтогаз України" запропонувала реструктуризувати заборгованість до початку вересня.

Крім того, як розповіло виданню високопоставлене джерело в департаменті нафтової, газової і нафтопереробної промисловості Мінпаливенерго, українська делегація мала намір запропонувати Росії заборонити експорт газу швейцарською "РосУкрЕнерго".

Джерело в "Газпромі" у понеділок підтвердило, що компанія отримала таку пропозицію від України, але поставилася до нього негативно.

"Переговори почалися з того, що Україна запропонувала перенести оплату боргу, переписати угоду про врегулювання ситуації в газовій сфері і заборонити РУЕ експортувати газ. Усі три пропозиції для нас неприйнятні. Ми висловили претензії українській стороні і домовилися продовжити переговори у вівторок", - розповів співрозмовник видання.

У понеділок, 31 березня, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина і керівник групи радників прем"єр-міністра Віталій Гайдук провели переговори в Москві з головою "Газпрому" Олексієм Міллером про погашення українського боргу за газ.

Президент України Віктор Ющенко заявляв, що борг України перед "Газпромом" складає $2 млрд.

У "Газпромі" наполягали, що борг має бути сплачений до 1 квітня.

Напередодні переговорів перший віце-прем"єр України Олександр Турчинов повідомив, що "Нафтогаз" акумулював ресурс, щоб цілком розрахуватися за газ перед "Газпромом". Для цього уряд планує ввести для "Нафтогаза" податкові пільги.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" попросив у "Газпрому" відстрочку. Росіяни відмовилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути