субота, 17 січня 2009 14:39

"Нафтогаз" назвав умови для відновлення транзиту російського газу

"Нафтогаз" назвав умови для відновлення транзиту російського газу
"Нафтогаз України" обурений "неправдивими" закидами на його адресу з боку "Газпрому" і вкотре звертає увагу російських колег на неприпустимість політизації відносин у газовій сфері.

Компанія заявляє, що у своїй діяльності та відносинах з "Газпромом" вона спирається суто на економічну доцільність та технологічні можливості.

"Будь-які політичні закиди на адресу керівників компанії є такими, що не відповідають дійсності та завдають шкоди репутації керівництва "Нафтогазу України", - заявляють у НАК.

Як приклад таких дій "Нафтогаз" називає заяву заступника голови правління "Газпрому" Олександра Медведєва щодо нібито відсутності політичного рішення для відновлення постачання російського газу до Європи.

"Ця інформація не відповідає дійсності та є черговим порушенням ділової етики ведення бізнесу", - заявляють у компанії.

"Нафтогаз України" офіційно заявляє, що для відновлення постачання російського експортного газу по території України необхідно виконання суто технічних умов.

По-перше, НАК потребує до 36 годин для переналаштування української ГТС, яка зараз працює в автономному режимі.

Окрім того, з метою забезпечення експортних поставок російського природного газу через територію України у штатному режимі та в необхідних обсягах, необхідно використання наступних напрямків:

ГВС "Ужгород" - 186,6 млн. куб. м на добу, ГВС "Берегово" - 23,7 млн., ГВС "Дроздовичі" - 6,1 млн., ГВС "Орловка" - 66,3 млн., ГВС "Теково" - 0,6 млн. та для споживачів Молдови - 12,7 млн. куб. м на добу.

Для забезпечення транзиту вищевказаних обсягів у найкоротші терміни необхідно забезпечити прийом 317 млн. куб. м російського газу на добу, в тому числі по напрямках:

ГВС "Писарівка" - 45 млн. куб. м на добу, ГВС "Валуйки" - 41 млн., ГВС "Суджа" - 186 млн. і ГВС "Сохранівка" - 45 млн. куб. м на добу, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" назвав умови для відновлення транзиту російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути