субота, 02 жовтня 2010 14:03

"Мільярди доларів інвестицій необхідно, аби українська мова стала модною"

"Мільярди доларів інвестицій необхідно, аби українська мова стала модною"

Підвищення популярності української мови і української книги вимагає створення маркетингової програми і мільярдів доларів інвестицій, вважає віце-прем"єр України Борис Колесников.

"Як її (українську мову - ред.) прищепити? Поки не буде інвестицій в мільярди доларів в розвиток української мови, - не буде української мови", - заявив віце-прем"єр на 7-ій Ялтинській щорічній зустрічі в суботу.

Коментуючи переважання російських книг на книжковому ринку в Україні, Колесников сказав: "Так склалося. Треба зробити маркетингову програму, щоб українська мова була модною".

Він закликав "прибрати демагогію" з цього питання і не заявляти, що "все гине".

Як писала раніше Gazeta.ua, віце-президент Української ліги із зв"язків із громадськістю, автор дослідження "Мовний баланс України" за 2008-2009 роки Олег Медведєв переконаний, що без обов"язкових квот на використання в тих чи інших сферах життя українська мова за кілька поколінь може втратити комунікативну функцію і перетворитися на мертву мову.

Медведєв пояснив, що у дослідженні на підставі статистичних та соціологічних даних аналізується співвідношення вживання української та російської мов у приватному та різних сферах громадського життя.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Мільярди доларів інвестицій необхідно, аби українська мова стала модною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути