Ексклюзиви
вівторок, 24 квітня 2007 18:00

"Кремлівський діггер" Тригубова попросила притулку у Великобританії

Колишня журналістка так званого "кремлівського пулу" Олена Трегубова попросила політичного притулку у Великобританії. Вона підтвердила, що чекає рішення британської влади.

Трегубова є автором книг "Байки кремлівського діггера", "Прощання кремлівського діггера" і "Кремлівські мутанти", які перекладені декілька європейських мов.

Після вбивства восени 2006 року оглядача "Нової газети" Ганни Політковської Трегубова звернулася з відкритим листом до канцлера Німеччини, в якому попросила Ангелу Меркель та інших західних лідерів зажадати від Володимира Путіна припинити політичні вбивства, порушення прав людини і ліквідацію незалежних ЗМІ в Росії.

Борис Березовській раніше заявив, що російські слідчі, що допитували його у справі Олександра Литвиненко, зокрема, цікавилися місцезнаходженням Трегубової.

У 1997-2001 роках Трегубова працювала кремлівським оглядачем видань "Російський телеграф", "Вісті" і "Комерсант". У лютому 2004 року в під"їзді будинку в центрі Москви, де проживала журналістка, вибухнула бомба, проте ніхто не постраждав.

Трегубова припустила, що вибух міг влаштувати психічно неврівноважений прихильник президента Путіна. Як стверджує журналістка, вона пише в своїх книгах про свою одностатеву любов до батьківщини.

Прокоментувати своє бажання отримати притулок у Великобританії Трегубова відмовилася. Вона також не повідомила ніяких подробиць, пише Newsru.
Зараз ви читаєте новину «"Кремлівський діггер" Тригубова попросила притулку у Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути