Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2007 15:04

"Компромісними прем"єрами можуть стати Єхануров або Яценюк"

Директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко не виключає, що у разі необрання Юлії Тимошенко на посаду прем"єр-міністра на цей пост будуть запропоновані компромісні кандидатури, зокрема Юрій Єхануров або Арсеній Яценюк.

"У нинішніх умовах кандидатура номер один (на посаду прем"єра) - Тимошенко, але якщо виникне ситуація, що Тимошенко не проходить, тоді теоретично можлива спроба знайти, як було у випадку із спікером, компромісну кандидатуру в коаліції БЮТ-НУ-НС", - сказав Фесенко.

Серед можливих компромісних кандидатур на посаду глави уряду Фесенко назвав Єханурова і Яценюка. В той же час Фесенко не виключив, що "так званого технічного прем"єра" шукатимуть за межами парламенту.

Проте Фесенко висловив думку, що БЮТ не погодиться на подібний варіант ні за яких умов. Фесенко також нагадав, що кандидата на пост прем"єр-міністра висуває коаліція, а "президент може впливати на цей процес, але він не може запропонувати власну кандидатуру поза коаліцією".

Як вважає Фесенко, в даний час у Тимошенко є шанси стати прем"єром, але якщо вона "вдруге програє, то її шанси істотно зменшаться".

На думку директора Центру соціальних досліджень "Софія" Андрія Ермолаєва, "якщо голосування за прем"єр-міністра удруге буде невдалим, то це вже буде не технічна поразка, а політична".

Політолог вважає, що при такому розкладі Тимошенко боротиметься за одноосібного лідера коаліції, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Компромісними прем"єрами можуть стати Єхануров або Яценюк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути