Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2007 09:21

"Комерсант": Ющенко відкличе своїх суддів із КС і заблокує його роботу

 
Президент Віктор Ющенко ухвалив рішення достроково припинити повноваження 6 з 18 суддів Конституційного Суду, призначених за квотою голови держави, пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, відповідний указ Ющенко підпише у вівторок.

Формальним поясненням такого кроку може стати те, що за 8 місяців роботи нинішній склад КС не прийняв жодного рішення.

В Секретаріаті президента цю інформацію спростовують, однак представник президента в КС Віктор Шаповал визнає, що в президента є для цього всі правові підстави.

"Мені нічого невідомо про проект такого указу. І я був би здивований, якби цей указ готували, не порадившись зі мною чи хоча б не повідомивши мене про його підготовку",– зазначив він.

"У президента є конституційні повноваження для звільнення, або, як ви кажете, "відкликання" судді Конституційного Суду... Єдина причина, що на сьогодні теоретично може бути застосовна для суддів КС – "порушення суддею присяги", - додав Шаповал.

У той же час, за інформацією джерела в Секретаріаті президента, рішення про відклик суддів КС Ющенко схвалив після консультацій з лідерами опозиційних фракцій БЮТ і "Наша Україна" Юлією Тимошенко та В"ячеславом Кириленко.

Інформацію про те, що президент готує відповідний указ, підтвердили в Партії регіонів.

"Мені мої джерела сказали, що проект такого указу вже підготовлений. Цілком ймовірно, будемо його ігнорувати. Ну а що, якщо він черговим указом оголосить завтра війну?" – сказав глава парламентського комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов.

Як відзначає "Комерсант-Україна", виводячи зі складу КС 6 суддів, президент може в такий спосіб заблокувати роботу суду.

Як відомо, на 11 квітня призначено слухання про неконституційність указу президента про розпуск парламенту, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Комерсант": Ющенко відкличе своїх суддів із КС і заблокує його роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути